Zaznacz stronę

Macchinetta del caffè, wybrzmiało przepięknie

Słyszeliśmy ostatnio, Gdy parzyliśmy kawę, 

Jako alternatywa dla ekspresu, powstała machina,  aby maksymalnie uprościć proces przygotowania świeżej kawy, zachowując przy tym godność esencjonalnego espresso. 

Klasyka włoskiego charakteru! 

Makinetka

Mokka, Kupres, Kafetiera… 

We włoskich kuchniach to prawdziwa podstawa. 

Kawiarka  jest bardzo prosta w obsłudze.

Składa się z trzech części: 

zbiornika dolnego na wodę, sitka na kawkę, zbiorniczka górnego, w którym zbiera się kawa.

Do przyrządzenia świeżego nektaru, potrzebować jeszcze będziemy: 

Zagotowanej wody, w tradycyjnym czajniku

 i ziaren kawy , dosyć drobno zmielonej.

Zobaczcie na zdjęciu, jak prosty to proces. 

Być może macie większe doświadczenie, by wycisnąć jeszcze więcej esencji.  

Zawsze chętnie porozmawiamy i dowiemy się więcej w temacie kawoszy!

Jesteśmy w komentarzach, pod tym postem w dyskusji ✌️